Avokadosmörgås på rotfruktsbröd med pocherat ägg

Ingredienser

4 stycken mackor

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Till servering

  • färsk koriander
  • stekta cocktailtomater
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Avokadosmörgås på rotfruktsbröd med pocherat ägg

Avokado på smörgåsen gör en härligt matig smak, och att toppa den med ett pocherat ägg blir till en perfekt vardagslyx!

Så här tillagar du receptet (10 minuter):

1. Börja med äggen: Häll rikligt med vatten i en stor vid kastrull och låt det sjuda.

2. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll försiktigt ned det i sjudande vattnet.

3. Sjud i cirka 2½ minut eller tills äggulan halvstelnat, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt likadant med de resterande äggen.

4. Rosta bröden lätt.

5. Fördela avokadoskivorna på bröden och salta och peppra.

6. Lägg på ett pocherat ägg på varje och toppa gärna med koriander

7. Stek på tomaterna en aning för att få fram smakerna. Servera och njut!