Ingredienser

Ca 10 Rågknäckebröd

  • 370 g (ca 6 ¾ dl) Kungsörnen Fint Rågmjöl
  • 15 g jäst
  • 25 g (ca 2 ½ dl) vatten
  • 6 g (ca 1 tsk) salt
  • 1 msk fänkål
  • ½ msk kummin
  • 15 g smör eller margarin (rumstempererat) 

Rågknäckebröd med fänkål och kummin

Ett klassiskt recept på sprött rågknäckebröd som får en härlig smak av fänkål och kummin.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen tills den är jämn. Låt den vila ca 30 min.

2. Värm ugnen till 250C (varmluft 225 ̊C).

3. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla till runda bollar två och två. Låt övriga ligga under bakduk. Kavla ut bollarna till tunna kakor. Avsluta med en kruskavel, eller picka med gaffel. Lägg dem på smorda eller bakplåtspappersklädda bakplåtar.

4. Grädda bröden mitt i ugnen 4-6 min.

5. Låt dem svalna på galler. 

Tips!
Om du tycker att degen är kladdig och svår att hantera, kan du lägga den i kylskåpet i ett par timmar och försöka att kavla den igen.