Ingredienser

9 tekakor

Tekakor

Receptet på tekakor kommer från baksidan av de gamla förpackningarna med Kungsörnen Grahamsmjöl.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 40 minuter):

1. Värm mjölken 37 °C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig.

3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den känns smidig.

4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.

5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 9 delar. Kavla eller platta ut dem till runda kakor, ca 12 cm i diameter och nagga dem lätt.

6. Låt dem jäsa 30-40 minuter. Värm ugnen till 225 °C (varmluft 200 °C).

7. Pensla bullarna med vatten. Grädda mitt i ugnen, 6-8 minuter.

8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.