Fullkornspaj med broccoli

Ingredienser

1 paj

Fyllning:

  • 300 g broccolibuketter
  • 1 liten purjolök (grovstrimlad)
  • 2-3 dl riven ost

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar 
 

Fullkornspaj med broccoli

Receptet kommer från baksidan av den gamla förpackningen med Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Värm ugnen till 200 °C (varmluft 175 °C).

2. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa.

3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Tryck ut degen i en osmord pajform (gärna med löstagbar botten), ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.

5. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.

6. Förväll broccoli och purjo några minuter i lite lättsaltat vatten. Låt det rinna av i durkslag.

7. Vispa ihop mjölk och ägg. Krydda.

8. Fördela grönsaker och ost i det förgräddade pajskalet. Slå över äggstanningen.

9. Fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.