Svensk Fusilli

100% durumvete från svenska gårdar. Tillverkad i Järna, Sverige.

Men vänta nu här. Pasta från Sverige?

Jo, det stämmer faktiskt. Den här pastan är odlad i Sverige. Eller, själva pastan är ju inte odlad i Sverige, men durumvetet den är gjord på. På våra svenska gårdar har vetet fått mogna långsamt under ljumma sommardagar och långa, ljusa nätter. Kanske är det därför pastan är så god?

Men faktum är att det tog oss 16 år av forskning, testodling och hängivna bönders omsorg att få fram ett durumvete som inte bara klarar vårt klimat, utan trivs och frodas i det. Det odlas nu med varsam hand av svenska bönder innan det blir till fusilli i vår alldeles egna pastafabrik i sörmländska Järna. Smaklig måltid!

Durumvet-inte?

Vad är det egentligen för skillnad på durumvete och vanligt vete? Jo, durum är en extra hård vetesort som har en glansig kärna. När det mals blir det till ett mjöl som har precis rätt struktur för att göra en pasta med den där perfekta spänsten och tuggmotståndet.

Vårt närodlade durumvete odlas varsamt på svenska gårdar. Kanske kan du känna smaken av frisk luft och öppna landskap när du äter den?

Innehållsdeklaration

Mjöl av durumvete.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

450 g

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1435
Energi kcal343
Fett g2,0
- varav mättat fett g0,4
Kolhydrat g66
- varav sockerarter g0,3
Fiber g4,4
Protein g12
Salt g0