Vetemjöl av vårvete

Vetemjöl av vårvete

Produkten har tyvärr utgått från vårt sortiment. Istället för Vetemjöl av vårvete går det bra att använda Vetemjöl Special.

Med stor omsorg har vi valt ut spannmål med optimala egenskaper för brödbakning. Till detta mjöl har vi i huvudsak använt ett vårvete som odlas i Götaland och södra Svealand.

Vårvete sås på våren och skördas på hösten.Vårvetet ger ett mjöl med bra proteinhalt och framförallt god glutenkvalitet. Den gluten som finns i vårvete är mer elastiskt och behöver knådas länge för att utveckla den typiskt luftiga strukturen som ger ett saftigt inkråm. Arbeta degen rejält, helst i degblandare, för att på bästa sätt få till det magnifika glutennätverket. Resultatet blir ett läckert bröd med krispig skorpa. Vårvete kräver lite extra men ger mer tillbaka.

På Kungsörnen har vi över 80 års erfarenhet av att mala mjöl och vi utmanar ständigt oss själva att utveckla nya mjölsorter med allt bättre bakegenskaper.

Kungsörnen Vinjett vårvete blir Kungsörnen Vetemjöl av vårvete. Vårt fina vårvete får ny kostym för att passa bättre in i Kungsörnenfamiljen. Det är fortfarande samma härliga mjöl, med bra protein- och glutenkvalitet, som ger extra goda bakegenskaper för brödbakning. Du får smidigare degar och luftigare bröd, med läckert knaprig och blank skorpa. För att uppnå det fina resultatet måste du bearbeta degen ordentligt i degblandare, eller låta tiden göra jobbet genom långa jäsningstider. Vårvete kräver lite mer arbete och tålamod, men lyckas du blir resultatet desto bättre.

Innehållsdeklaration

Vetemjöl av vårvete, maltmjöl av vete, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra.

Nettovikt

2 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal350
Fett g1,5
- varav mättat fett g0,1
Kolhydrat g69
- varav sockerarter g0,4
Fiber g2,5
Protein g12
Salt g0
Tiamin B₁ mg0,18
Fosfor mg110