Ekologiskt Grahamsmjöl
Möt bonden bakom mjölet!

Möt bonden bakom mjölet!

Fredrik Jansson driver lantbruket Ribbingebäcks Gård, och är en av bönderna bakom vårt ekologiska Grahamsmjöl.

Fredrik är uppvuxen på Ribbingebäcks Gård och har varit intresserad av jordbruk så länge han kan minnas. Att se fröet sås, tills att det börjar växa, skördas och slutligen bli livsmedel fascinerar honom. Gården som köptes av Fredriks föräldrar drivs sedan 1998 helt utan kemiska bekämpningsmedel. Det gör att Fredrik måste vara noga med att växla mellan närande och tärande grödor. Det vill säga sådana som ger marken kväve, som klöver och sådana som tar kväve, som vete. På så sätt kan han fortfarande få stora och fina skördar.

Ekologiskt Grahamsmjöl

Det här mjölet är malt av hela vetekornet i vår lokala kvarn i Malmö och kommer från våra ekologiska gårdar i Mälardalen. Det är odlat med ekologiskt växelbruk med enbart naturligt gödsel och utan syntetiska bekämpningsmedel för att bevara den biologiska mångfalden. Och självklart är det krav-certifierat!

Grahamsmjölet är en fullkornsprodukt som ger en lite nötig smak. Det gör att det passar bra till grövre brödtyper såsom skorpor och knäckebröd. För att få ett luftigare bröd kan du blanda i Vetemjöl Special Eko. 

Innehållsdeklaration

Fullkornsvetemjöl* (graham). 100% fullkorn. *KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA.

Nettovikt

1 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1400
Energi kcal340
Protein g11
Kolhydrat g61
- varav sockerarter g1
Fett g2,5
- varav mättat fett g0,5
Fiber g12
Salt g0