Dinkelmjöl Siktat

Dinkelmjöl Siktat

Dinkel eller Spelt, som det även kallas, är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern och anses vara vårt urvete. Det kommer ursprungligen från södra Asien och har genom folkvandringar spridit sig till andra delar av världen. Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har Dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Dinkelmjöl har hög halt av protein. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom. Dessutom ger bröd som är bakat på Dinkel en god mättnadskänsla.

Innehållsdeklaration

Siktat dinkelvetemjöl, maltmjöl av vete, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Nettovikt

1kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g1,5
- varav mättat fett g0,3
Kolhydrat g67
- varav sockerarter g0,4
Fiber g2,5
Protein g13
Salt g0