Dinkelmjöl Fullkorn

Dinkelmjöl Fullkorn

Dinkel - vårt urvete. Dinkel eller Spelt, som det även kallas, är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern och anses vara vårt urvete. Det kommer urspungligen från södra Asien och har genom folkvandringar spridit sig till andra delar av världen. Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har Dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Dinkelmjöl har hög halt av protein och är rikt på B-vitaminer och mineralämnen. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom. Dessutom ger bröd som är bakat på Dinkel en god mättnadskänsla.

Innehållsdeklaration

fullkornsmjöl av dinkelvete.

100% fullkorn.

Nettovikt

1 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g3
- varav mättat fett g0,7
Kolhydrat g59
- varav sockerarter g0,4
Fiber g9,5
Protein g14
Salt g0,01
Tiamin B₁ mg0,4
Niacin mg7,7
Vitamin B₆ mg0,45
Fosfor mg370
Magnesium mg110
Järn mg3,2
Zink mg3