Ciabatta

Ciabatta

Komplett mix där man endast behöver tillsätta jäst och vatten. Ett enkelt sätt att nå mycket komplicerade resultat. Ciabatta betyder toffel på italienska. Det är ett smakrikt och grovporigt ljust bröd som bl.a. innehåller durumvetemjöl och bakas med olivolja. Degen ska vara lös, vilket ger brödet fin konsistens. Den kraftiga skorpan som bildas vid gräddningen förhöjer brödets arom och smak. Brödet är godast nygräddat men går utmärkt att frysa.

Innehållsdeklaration

Vetemjöl, durumvetemjöl, salt, socker, surdegspulver av råg, rapsolja, malt av vete, emulgeringsmedel (veg E 472e), druvsocker, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Nettovikt

1 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal350
Fett g3
- varav mättat fett g0,5
Kolhydrat g68
- varav sockerarter g2
Fiber g3
Protein g10
Salt g1,75